Bu aralar sitemi birazcık ihmal ediyorum, okul, ev arası mekik dokuyorum, haftaya sınavlar başlayacağı için soru hazırlıyorum, bazen pratik yemekler yaparak geçiştirdiğim oluyor.
Nisan yağmurları başladı, uzmanlar bu yağmurlarda şemsiye kullanmayın minerallerden faydalanın diyor. Trabzon'un da Allah versin yağmuru boldur ( Haksızlık etmeyeyim yağmurda Rize'yi geçemeyiz.)
Önce yoğunlukla başladım sonra nisan yağmurlarına geçtim, şimdi bakalım sıra da ne var
Bu yoğunlukda yaptığım pratik yemeklerden biride ailecek çok sevdiğimiz fırın patates, ne kadar çok yapsam da yine yetmez, her defasında keşke biraz daha fazla yapsaydım derim.
Yapımı çok basit :
Patatesleri soydum, yıkadım ve dilimledim. Fırına vereceğim için biraz kalın dilimledim.
Tuz, sıvıyağ, biber salçası, istenirse kekik ve sarmısak da ekleyerek( kekik ve sarmısağı her zaman eklemem) karıştırdım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri yerleştirip kızgın fırına verdim.
200 derecede pişirdim ama ne kadar sürede olduğunu tam olarak söyleyemem. Fırın camından bakıp ayarlayabilirsiniz.
Emin olun fırından çıktıktan 1 saat sonra bir tane bile kalmadı. Akşam işten gelip ne yapsam diye düşünenlere şiddetle tavsiye edilir. AFİYET OLSUN