MALZEMELER
1/2 KG KURU FASULYE (AKŞAMDAN ISLATILMIŞ)
1 ORTA BOY SOĞAN
75 GR. KAŞAR PEYNİRİ
1 DEMET MAYDANOZ
1 YUMURTA
1 YUMURTA SARISI
1/2 SU BARDAĞI UN (FASULYE KÖFTESİNİN DIŞI İÇİN)
1/2 SU BARDAĞI UN (FASULYE PÜRESİ İÇİN)
1/2 SU BARDAĞI GALETA UNU
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
Hazırlanışı:
Fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar suyla en az 12 saat ıslatalım, sonra tekrar yıkayalım. Fasulyeleri basınçlı bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım.
Fasulyelerin suyunu süzelim. Robot yardımıyla veya ezerek püre haline getirelim. Tuzu ve baharatları, yumurta sarısını, rendelenmiş soğanı, peyniri, maydonozu, kabartma tozunu, unu ekleyerek iyice
karıştıralım. Fasulye püresini elimizi hafifçe yağlayarak iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve yuvarlak şekiller vererek hafifçe yassıltalım. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa batırıp
çıkararak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran köfteleri emici bir kağıt üzerine alalım ve servis yapalım.