Gerekli Malzemeler:
1 Adet büyük boy soğan
Yarım paket dondurulmuş bezelye
1 Adet havuç
1 Çorba kaşığı domates salçası
2 Adet sivri biber
2 Adet domates
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 Çorba kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanış Biçimi:
Öncelikle tereyağını bir tencereye koyup, normal ateşte kızdırın. Daha sonra etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.
İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.
Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.
İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin. Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın.