1 kg. pırasa, 250 gr. kıyma,
2 adet soğan,
50 gr. tereyağ veya margarin,
50 gr. un, (1,5 kaşık)
1 su bardağı süt,
1 kaşık domates salçası,
2 kaşık yağ,
50 gr. kaşar peyniri,
Tuz,
biber.
Yapılışı :
1) Pırasa musakkası gibi pırasaları pişiriniz
2) Suyunun fazlasını buharlaşırınız.
3) 50 gr. yağ, (1 kaşık), 50 gr. un (1,5 kaşık) ve 1 bardak sütten beşamel salçası hazırla/ırız.
4) Pırasayı servis tabağın aveya pyreks cam kaba boşaltıp üzerini düzeltiniz.
5) Beşamel salçasını pırasaların üzerine döküp yayınız.
6) Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiniz.
7) Üzerine 1 kaşık erimiş yağ gezdiriniz
Yemeğe 20 dakika kala fırında üzerini kızartınız
9) Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız