Malzeme :
6 adet enginar,
130 gr. arpacık soğanı,
2 adet havuç,
3 adet patates
1,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 kaşık un,
1 kaşık şeker,
1 limon.
Yapılışı :
1) Kök kısımları sert yeşil ve canlı enginarları alınız.
2) Dal kısımlarını alttan 4 – 5 cm. bırakarak kesiniz.
3) 5 cm. uzunlukta bırakıp üç kısmından fazlasını kesiniz.
4} Çanak yapraklar yarım veya 1 cm. bırakılarak taze kısmına kadar kırarak ayıklayınız.
5) Sap kısımlarını bıçakla köpre kısmına kadar kesiniz.
6) Limonla oyarak, limonlu, unlu suya atınız.
7) Patatesleri soyup sarmısak şekli vererek kesip hazırlayınız.
8 ) Havuçları da kazıyıp dörde bölün birer cm.’lik verev parçalara kesiniz.
9) Arpacık soğanları da soyup yıkayınız.
10) Temiz bir tencereye enginarların sap kısımları ortaya gelecek şekilde diziniz.
11) Ortasına doğranmış havuç, soğan, demet halinde dereotu koyunuz.
12) Zeytinyağını, tuzu, şekeri, suyu ve yarım limon suyunu koyunuz.
13) Üzerini kâğıtla kapatıp orta hararetli ateşte pişiriniz.
14) İnmesine yakın patatesi koyup pişiriniz.
15) Sebzeler ve enginar yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alınız.
16) Kâğıdını açmadan soğutunuz.
17) Servis tabağına enginarların göbek kısmı yukarı gelecek şekilde parçalamadan diziniz
18) Ortalarına kaşıkla sebzelerden kâfi miktar koyunuz.
19) Kalan sebzeleri de enginarların etrafına koyup suyunu da üzerlerine döküp servis