www.sanilesyabedava.tr.gg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.sanilesyabedava.tr.gg

www.sanilesyabedava.tr.gg sitesinin devamı !
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Bronz VIP kart
zeytinyaglı engınar EmptyPtsi Eyl. 13, 2010 3:28 pm tarafından Admin

» Açılacak kütüphane !
zeytinyaglı engınar EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:56 pm tarafından serkan-onur

» john cena ws reymisterıo kafes macı
zeytinyaglı engınar EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:54 pm tarafından serkan-onur

» Sanalika 8. caddemiz
zeytinyaglı engınar EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:53 pm tarafından serkan-onur

» sanalika sanil sikintisi
zeytinyaglı engınar EmptyÇarş. Eyl. 08, 2010 10:02 am tarafından mersin2010

» işte Sanalika Yöneticisinin Evi !
zeytinyaglı engınar EmptyÇarş. Eyl. 08, 2010 9:16 am tarafından mersin2010

» Sanalika Aşk'ı- Memnu Olayı
zeytinyaglı engınar EmptyCuma Ağus. 27, 2010 5:04 pm tarafından cancawse

» Bronz vip kart ödüllü yarışma
zeytinyaglı engınar EmptyCuma Ağus. 27, 2010 11:45 am tarafından ultimatom95

» AŞIKLARA BALONCU KENDİ DÜNYASINDA KIŞI YAŞIYOR
zeytinyaglı engınar EmptyCuma Ağus. 27, 2010 11:41 am tarafından ultimatom95

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 zeytinyaglı engınar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gta_djx
Uzman Çavuş
Uzman Çavuş



Mesaj Sayısı : 112
Kayıt tarihi : 12/08/10

zeytinyaglı engınar Empty
MesajKonu: zeytinyaglı engınar   zeytinyaglı engınar EmptyPtsi Ağus. 16, 2010 2:24 pm

Malzeme :

6 adet enginar,
130 gr. arpacık soğanı,
2 adet havuç,
3 adet patates
1,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 kaşık un,
1 kaşık şeker,
1 limon.



Yapılışı :

1) Kök kısımları sert yeşil ve canlı enginarları alınız.
2) Dal kısımlarını alttan 4 – 5 cm. bırakarak kesiniz.
3) 5 cm. uzunlukta bırakıp üç kısmından fazlasını kesiniz.
4} Çanak yapraklar yarım veya 1 cm. bırakılarak taze kısmına kadar kırarak ayıklayınız.
5) Sap kısımlarını bıçakla köpre kısmına kadar kesiniz.
6) Limonla oyarak, limonlu, unlu suya atınız.
7) Patatesleri soyup sarmısak şekli vererek kesip hazırlayınız.
8 ) Havuçları da kazıyıp dörde bölün birer cm.’lik verev parçalara kesiniz.
9) Arpacık soğanları da soyup yıkayınız.
10) Temiz bir tencereye enginarların sap kısımları ortaya gelecek şekilde diziniz.
11) Ortasına doğranmış havuç, soğan, demet halinde dereotu koyunuz.
12) Zeytinyağını, tuzu, şekeri, suyu ve yarım limon suyunu koyunuz.
13) Üzerini kâğıtla kapatıp orta hararetli ateşte pişiriniz.
14) İnmesine yakın patatesi koyup pişiriniz.
15) Sebzeler ve enginar yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten alınız.
16) Kâğıdını açmadan soğutunuz.
17) Servis tabağına enginarların göbek kısmı yukarı gelecek şekilde parçalamadan diziniz
18) Ortalarına kaşıkla sebzelerden kâfi miktar koyunuz.
19) Kalan sebzeleri de enginarların etrafına koyup suyunu da üzerlerine döküp servis
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
zeytinyaglı engınar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.sanilesyabedava.tr.gg :: Hertelden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: