Gerekli Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
400 Gr. kıyma
2-3 Soğan
1 Avuç nane
2 Domates veya 1 Çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz-dereotu
2 Çorba kaşığı yağ
Tuz – karabiber
Hazırlanış Biçimi:
Öncelikle hangi dolmayı yapacaksak sebzesi hazırlanır.(kabak kazılıp oyulur, biberin içi çıkarılır,.Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır,içi kaşıkla alınır.Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır;kaynatılmaz.)
Domates, maydonaz, soğan, dereotu,nane küçük doğranır.Tuz,karabiber kıyma ve 1 kaşık konup yoğrulur.
Son olarak ayıklanmış yıkanmış pirinç ilave edilir.Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.
Tek tek tencereye dizlip 1 kaşık yağ ve iki bardak salçalı su konup .Orta ateşte pişirilir.
Daha sonra servise hazır demektir. Afiyet olsun.