Malzemeler:
14 adet tavuk baget
3 dis sarimsak
3 yemek kasigi yogurt
1 bucuk yemek kasigi domates salcasi
3 yemek kasigi zeytinyagi
kekik, karabiber, kirmizi tozbiber, biberiye(arzuya gore), tuz
Yapilisi:
Buyukce bir tencereye yagi,yogurdu ve salcayi koyup karistirin.
Sarimsaklari ince kiyip, veya havanda dovup ilave edin.
Baharatlari ve tuzuda koyup karistirin.
Sosa bagetleri dokup iyive karistirarak butun sosu tavuklara yedirin. (isterseniz once tavuklari derilerinden ayirip daha az yagli hale getirebilirsiniz)
Tencerenin kapagini kapatip buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya birakin.
Kenarlari genis firin tepsinize tavuklari yanyana dizin. Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edin. Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin
200C (400F) derecede 30-40 dakika kapali olarak pisirin.
Daha sonra folyoyu alip ustu iyive kizarip icinin pistiginden emin olana kadar pisirmeye devam edin. (yaklasik 20-30 dakika daha)