Mücveri çok severim. Ama yağda kızartıldığı zaman bana çok ağır geliyordu ve yiyemiyordum. Sonra birgün acaba fırında yapsam nasıl olur diye düşündüm. İnternette birkaç yemek sitesine baktım. Evet böyle bir tarif varmış :))
Ben genelde birkaç tarife bakıp, daha sonra bana en uygun gelen malzemelerle yaparım yemeklerimi. Fırında mücveri de böyle yaptım işte. Çok da güzel oldu. Umarım siz de beğenirsiniz.
Malzemeler;
- 2 adet kabak
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- nane
- tuz, karabiber, pul biberi
Yapılışı;
- Kabakları rendeleyip suyunu sıkarak derin bir kaseye alın
- Soğanları rendeleyip ekleyin. diğer bütün malzemeleri de ekleyip hepsini kaşık yardımıyla bir güzel karıştırın.
Borcam kabın içini hafifçe yağlayarak mücveri içine boşaltın. (Ben iki adet kabak kullandığım için orta boy bir borcamın içinde pişirdim.) Spatula yardımıyla üzerini düzelterek (kek yayar gibi) 200 derece ısıtılmış fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcakken kek keser gibi küçük karelere bölerek servis tabağına alın.
Afiyet bal şeker olsun...
Not: Bazı tariflerde üzerine kaşar peyniri rendesi de koyuyorlar. Ben zaten diyet yemeği yapmak istediğim için kaşarın ağır kaçacağını düşünerek koymadım. Arzu ederseniz ekleyebilirsiniz.