Malzemeler:
Köfte için:
½ kg.köftelik kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 silme tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
½ tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kuru kekik
Garnitür için:
5 adet patates
4 adet sivri biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ(ben sızma zeytinyağı kullandım)
Yeterince tuz
Sos için:
½ su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Köfte için:
Soğan ve sarımsakları soydum yıkadım robotta püre kıvamına getirdim.Suyunu sıktımBayat ekmek içlerini ıslattım ve güzelce sıktım.(soğan ve bayat ekmek içlerini sıkmaz,suyunu güzelce almazsanız eti sulandırır ve köfteniz çok yumuşak olur) Kıymaya ekledim.Baharatlar ve yumurtayı ilave ettim güzelce yoğurdum.Eşit büyüklüklerde köfteleri hazırladım.Üzerini steç film’le kapladım bir gece buzdolabında beklettim.Vaktiniz yoksa bekletmeyebilirsiniz.
Garnitür için:
(Garnitürü pişirmeden hemen önce hazırladım)
Patatesleri soydum yıkadım ve orta kalınlıkta halka halka dilimledim.Fırın kabına aldım üzerine pulbiber,kekik,tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanladım.Üzerine kabuklarını soyup halka dilimlediğim domatesleri yerleştirdim.
Sivribiberlerin pullarını çıkarttım yıkadım saplarını kestim ortadan ikye böldüm ve pateteslerin üzerine aralıklarla yerleştirdim.
Sos için:
½ su bardağı sıcak suda salçaları erittim ve garnitürün üzerine gezdrdim.
Buzdolabında dinlendirdiğim köfteleri üzerine yerleştirdim.Fırın kabını alimünyum folyo ile kapladım.220C ısılı fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirdim.Folyoyu aldım köftelerin kızarana kadar pişirmeye devam ettim.
Sıcak servis yaptım.
Afiyet olsun,