Malzemesi :
Yarım kilo kıyma,
Bir çorba kaşığı margarin,
İki baş soğan,
Bir çay fincanı pirinç,
1 yumurta,
1 limon,
1 demet maydanoz,
Tuz,
Karabiber.
Yapılışı :
Terbiyeli köfte yapmak içini yarım kilo kıymaya yeteri kadar tuz ve biber katın, iki baş soğanı ufak ufak doğrayın ve 1 demet maydanozun yarısını ince ince kıyın. Bunları ve pirinci kıymaya karıştırıp, iyice yoğurun. Bundan sonra yoğrulan kıymayı ceviz büyüklüğündeki parçalara ayırıp yuvarlayın.
Bir kapta iki buçuk bardak su kaynatın. Bu sırada maydanozun geri kalan kısmını da çok ince kıyın. Yuvarladığınız köfteleri, kıyılan maydanoza bulayın, bir çorba kaşığı yağ ve tuz kattığınız suya bunları atınız. Bu arada limonun suyunu bir bardağa alınız ve derin bir kaba kıracağınız yumurtayı kaşıkla döverken bu suyu yavaş yavaş katınız. Pirinçler pişince bu terbiyeyi yavaş yavaş köftenin suyuna katınız ve bir taşım kaynadıktan sonra altını söndürünüz.