Malzemeler:
1 adet yufka
300 gr dana kıyması
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık et suyu
SOSU İÇİN
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı ılık su
2 diş sarımsak
Pul biber
YAPILIŞI:
Kıyma hafifçe tavada kavrulur iyice suyunu çektikten sonra soğan rendelenir kıymaya ilave edilir. Patates soyulur, yıkanır ve soğan gibi rendelenir. Patatesler de iyice piştikten sonra karabiber, tuz, eklenir. Yufka tezgâhın üzerinde açılır ve üçgen şeklinde olacak gibi kesilir. Kesilen parçalardan bir tane alınır, hazırladığımız harç kaşık yardımıyla yufkanın uç kısmına konulur. Harç konulduktan sonra, tıpkı sigara böreği gibi sarılır ve yufkanın sivri kısmı açılmaması için su ile ıslatılarak kapatılır. Sardığımız yufkalar, tavada zeytinyağı ile ters düz ederek kızartılır. Börekler iyice kızardıktan sonra, üzerine et suyu dökülür ve börekler et suyunu emdikten sonra servis tabağına alınır.