Malzeme :
1 gr. orta yağlı kıyma
2-3 dilim ekmek içi
5 yumurta
1 adet havuç
1 baş soğan
1/2 demet maydanoz
2 kaşık yağ
Tuz
Yapılışı:
1) Eti ızgara köfte gibi hazırlayınız.
2) Yoğurmadan 4 yumurta kırıp yoğurunuz.
3) Sonra kıymayı ortası ince kenarları kalın kayık şekline getiriniz.
4) Ortasına haşlanmış havuç, uçlarına da 1 haşlanmış yumurtayı 2′ye ayırarak veya bütün koyunuz.
5) Kenarları kapatarak düzgün bir rulo şekli veriniz.
6) Şeklini bozmadan alarak fırın tepsisine yerleştiriniz (Kapattığınız taraf alta gelmek üzere yerleştiriniz.)
7) Üstüne yumurta akı sürünüz.
8 ) Birkaç yerine yağ koyup, orta hararetli fırında 40 – 50 dakika pişiriniz.
9) Pişme esnasında arasıra yağından alıp üzerine dökünüz.
10} Pişince dilimlere keserek servis tabağına diziniz,
11) Kenarına garnitür olarak patates püresi koyunuz.