www.sanilesyabedava.tr.gg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.sanilesyabedava.tr.gg

www.sanilesyabedava.tr.gg sitesinin devamı !
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Bronz VIP kart
fırında hindi EmptyPtsi Eyl. 13, 2010 3:28 pm tarafından Admin

» Açılacak kütüphane !
fırında hindi EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:56 pm tarafından serkan-onur

» john cena ws reymisterıo kafes macı
fırında hindi EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:54 pm tarafından serkan-onur

» Sanalika 8. caddemiz
fırında hindi EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:53 pm tarafından serkan-onur

» sanalika sanil sikintisi
fırında hindi EmptyÇarş. Eyl. 08, 2010 10:02 am tarafından mersin2010

» işte Sanalika Yöneticisinin Evi !
fırında hindi EmptyÇarş. Eyl. 08, 2010 9:16 am tarafından mersin2010

» Sanalika Aşk'ı- Memnu Olayı
fırında hindi EmptyCuma Ağus. 27, 2010 5:04 pm tarafından cancawse

» Bronz vip kart ödüllü yarışma
fırında hindi EmptyCuma Ağus. 27, 2010 11:45 am tarafından ultimatom95

» AŞIKLARA BALONCU KENDİ DÜNYASINDA KIŞI YAŞIYOR
fırında hindi EmptyCuma Ağus. 27, 2010 11:41 am tarafından ultimatom95

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 fırında hindi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gta_djx
Uzman Çavuş
Uzman Çavuş



Mesaj Sayısı : 112
Kayıt tarihi : 12/08/10

fırında hindi Empty
MesajKonu: fırında hindi   fırında hindi EmptyPtsi Ağus. 16, 2010 1:37 pm

Hindiyi bir gece oncesinden cesitli baharatlarla hazirladigim suyun icinde dinlendirdim.
Hindiyi once temizleyip iyice yikadim.

Bunun icin 2 lt suyun icine
dilimlenmis 3 adet portakal
dilimlenmis 2 adet limon
7-8 adet ince dilim zencefil
1 kap seker
1 kap tuz
1 tam sarimsak, yataylamasina ikiye kesilmis (bir butun bas sarimsak)
3 adet defne yapragi
1 yemek kasigi karabiber tanesi
birkac yaprak taze kekik
2 yemek kasigi kuru kekik yapragi
ekleyip seker ve tuz eriyene kadar kaynattim. Hindiyi suyun altinda iyice yikadim. 6 lt kadar soguk suyu sogumus olan baharatli suyla karistirdim Hindi bu suyun icinde sabaha dek bekleyecek. (benim bu is icin buyuk bir kabim olmadigindan saglam bir posete koyup onu da duduklunun icine yerlestirip balkona cikardim)


Ertesi sabah yemekten en az 4,5- 5 saat once hindiyi firina koymak gerekiyor. Ister icini doldurarak ister sade sekilde yavas yavas ve her yarim saatte bir ustu yaglanarak pisirilecek.
Ben icini Esra'nin tavsiyesiyle ekmek, kuru erik, adacayi ve cranberry ile doldurdum.. Isterseniz siz ic pilav hazirlayip hindiyi doldurabilirsiniz. Ama cok fazla dolmadigindan ona guvenip misafir sayiniza gore pilavinizi hazirlayin derim. Cunku icinden cikan kucuk bir tabagi ancak dolduruyor.
Kullandigim adacayi biraz fazla kactigindan lezzeti biraz agirdi ama tarifini ornek olmasi icin yine de vereyim. Mutlaka sizin denediginiz guzel tarifler vardir hindi firinlamayla ilgili, ayrica burada tariflerinizi ve onerilerinizi paylasirsaniz sevinirim...

Hindinin Ici Icin;

200 gr kadar dilimlenmis ve kurutulmus ekmek ici
1 yaprak adacayi (taze olmasi tercih sebebi ama ben kuru yapragi ufalayarak ekledim)
50 gr kadar minik dogranmis kuru erik
100 gr cranberry (karsiligi sanirim yaban mersini, ama illa olmasi gerekmiyor, kuru visne ya da sadece erik yeterli)
1 adet ufak dilimlenmis elma
1 sogan
1 adet sarimsak
tereyag, tuz ve biber


- Yemeklik dogranmis sogani ve sarimsagi bir yemek kasigi kadar tereyaginda kavurdum once. Sonra yaban mersinlerini, elmayi ve erikleri ekledim. Adacayini ve baharatini ekledim. Bu karisim soguduktan sonra ekmeklerle harmanladim ve cok fazla bastirmadan hindinin icini doldurdum..

Sos
2-3 yemek kasigi erimis tereyagina birkac damla limon suyu ve 1 tatli kasigi bali ekleyip karistirdim. Hindiyi bununla yagladim ve gogus kismi alta gelecek sekilde altina izgara yerlestirdigim firin tepsisine koydum. Uzerine yagli kagit orttukten sonra 180 C ye isitilmis firina yerlestirdim. 1 saat kadar sonra tekrar yagladim ve tepsinin yerini degistirdim, her yaninin ayni derecede pismesi icin. Hindinin pisme suresi kilosuna ve icinin doldurulmasina bagli olarak degisiyor. Kilo basina pisme suresi yaklasik yarim saat. Ama en iyisi,, et derecesi ile etin ic sicakligini olcmek. Ben 4 saat sonunda gereken ic sicakliga ulastim, yani en az 180 C'ye..

Hindinin yaninda Ozgul ablanin tarifiyle yabanmersini sosunu yaptim. Ayrica yine hindinin yaninda servis yapilan ve tarifini TV de gordugum sosuda denedim.
Bunun icin 1 kucuk adet yemeklik dogranmis sogani 1 dis sarimsakla kavurdum. Uzerine et suyu ekleyip bir sure kaynattim. 1 tatli kasigi kadar nisastayi cok az soguk suda eritip et suyuna ekledim. Yarim avuc kadar kavrulmus bademi ekledim, bir tasim kaynatip blender dan gecirdim..


Basta da belirttigim gibi ne bu guzelim hindiyi suslemeye, ne de guzel bir fotograf cekmeye vakit kalmadan masanin basindaydik..
Yanina meze olarak cig kofte, sarimsakli ve yogurtlu patlican salatasi, patates puresi, yabanmersini sosu, Esra'nin yaptigi icli pilav, mas fasulyeli salata ve bolca yesillik vardi..

Denemek isteyenlere simdiden kolayliklar diliyorum.. Deneyimlerinizi ve tariflerinizi paylasrisaniz sevinirim...
Afiyetle....
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
fırında hindi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» fırında but
» fırında kofte
» fırında patates
» fırında mucver
» fırında balık

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.sanilesyabedava.tr.gg :: Hertelden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: