Malzemeler:
1 kg.dolmalık biber
1/2 kg.yağsız kıyma
1,5 su bardağı pirinç
2 soğan
5 domates
1 çorba kaşığı salça
Maydonoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bütün iç malzemeyi bir kapta karıştırıyorsunuz. İsterseniz biraz zeytinyağı ekleyebilir yada yarım yağlı kıyma kullanabilirsiniz. Ben dolmanın içinde yağsız kıyma kullandım. Benim alışık olduğum bir tat çünkü annem de kıymalı yemeklere hiç yağ koymaz.
Daha sonra iç malzemeyi, yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz biberlerin içine dolduruyorsunuz. Üstünüde bir dilim domatesle kapatıyorsunuz. Biber dolmalarını tepsiye dizdikten sonra 2 bardak salçalı suyu tepsiye döküyorsunuz. O gün misafirler geldiği için salçalı suya biraz zeytinyağı ekledim. Hiç yağsız da yapılabilir. Ben normal pirinç kullandım. Kepekli pirinçle daha önce dolma denemiştim. Pişme süresi daha uzun oluyor. Acelem olduğu için normal pirinci tercih ettim.
Fırında 200 derecede 1 saat kadar pişti. Süreyi ve dereceyi kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun...