Malzeme :
1 adet orta büyüklükte lahana,
2 bardak pirinç,
1 bardak zeytinyağı.
5*6 adet soğan,
2 adet limon.
Tuz,
baharatlar (Nane, maydanoz, dereotu, 1 kaşık fıs-1 kaşık üzüm).
Yapılışı :
Lahananın koçan kısmını bıçakla oyarak koni şeklinde çıkarınız. Yıkayıp oyulan kısma tuz koyup yumuşayıncaya kadar az suyla haşlayınız. Suyunu süzüp soğuduktan sonra yapraklarını ayırınız. Bir tencereye soğanları soyup yemek soğanı şeklinde doğrayınız. Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. Yağını da koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşir.ceye kadar kavurunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatınız.. Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflanıncaya kadar kavurunuz.. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz. Ateşten alınca baharatlarını maydanoz nane, dereotunu kıyarak koyunuz. Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız. Tencerenin dibine maydanoz, nane saplarım koyunuz. Lahana yaprakların, istediğiniz büyüklükte kesiniz. Kesilen yaprakları kâfi miktar iç koyup sık.şt.rmadan kapatıp sarınız. Tencereye muntazam dizip üstlerini lahana yapraklar.yla kapatınız Kafi m.ktar su ve yarım limon suyu koyup yapraklar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişiriniz.