www.sanilesyabedava.tr.gg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
www.sanilesyabedava.tr.gg

www.sanilesyabedava.tr.gg sitesinin devamı !
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Bronz VIP kart
tavuk dolması EmptyPtsi Eyl. 13, 2010 3:28 pm tarafından Admin

» Açılacak kütüphane !
tavuk dolması EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:56 pm tarafından serkan-onur

» john cena ws reymisterıo kafes macı
tavuk dolması EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:54 pm tarafından serkan-onur

» Sanalika 8. caddemiz
tavuk dolması EmptyC.tesi Eyl. 11, 2010 5:53 pm tarafından serkan-onur

» sanalika sanil sikintisi
tavuk dolması EmptyÇarş. Eyl. 08, 2010 10:02 am tarafından mersin2010

» işte Sanalika Yöneticisinin Evi !
tavuk dolması EmptyÇarş. Eyl. 08, 2010 9:16 am tarafından mersin2010

» Sanalika Aşk'ı- Memnu Olayı
tavuk dolması EmptyCuma Ağus. 27, 2010 5:04 pm tarafından cancawse

» Bronz vip kart ödüllü yarışma
tavuk dolması EmptyCuma Ağus. 27, 2010 11:45 am tarafından ultimatom95

» AŞIKLARA BALONCU KENDİ DÜNYASINDA KIŞI YAŞIYOR
tavuk dolması EmptyCuma Ağus. 27, 2010 11:41 am tarafından ultimatom95

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 tavuk dolması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
gta_djx
Uzman Çavuş
Uzman Çavuş



Mesaj Sayısı : 112
Kayıt tarihi : 12/08/10

tavuk dolması Empty
MesajKonu: tavuk dolması   tavuk dolması EmptyPtsi Ağus. 16, 2010 2:27 pm

Malzemeler:

2 Kilogramlık bir tavuk 250 gr tavuk ciğeri
1 çay bardağı pirinç
3 soğan,
tuz
Kırmızıbiber
Karabiber



Hazırlanışı:

1- Tavuğun kanatlan ve boynu kesilip çıkarılır ve ateşte tütsülenir.
2- Tavuğun karın kısmından bıçakla tam ortasından bölünür. Dikkatli bir şekilde keskin bir bıçakla sıyırarak et ve kemiği derisi parçalanmadan birbirinden ayrılır. Göğüs kafesi çıktıktan sonra budun iç kısmından kemiğe doğru bıçakla kesilir. Bıçakla
sıyırarak budun kemiği çıkarılır. Diğer budun kemiği de çıkarılıp elle düzeltilerek kare biçimine getirilir. Eti fazla olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleştirilir.
3- Hazırlanan içten koyup rulo gibi sanlır. Sardıktan sonra folyo kağıda sarılıp kalın pamuk ipliği ile rosto gibi sıkıca bağlanır.
4- Bir tepsiye koyarak kızgın fırında pişirilir. Kızarmaya başlayınca tepsiye 1 çay bardağı su dökerseniz yapışmasını önlersiniz.
5- Soğuduktan sonra ipleri kesip çıkarılır. Kağıdı da sıyırıp rosto gibi dilimlenip servis yapılır.
İçin Hazırlanması:
1- Bir tencereye doğranmış ciğer, soğan ve bir miktar yağ konarak kısık ateşte pişirmeye bırakılır.
2- Soğanlar iyice sararınca 1 çay bardağı pirinç, bir su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.
3- Piştikten sonra kırmızıbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırıp, kullanılır.
Not: Tavuk dolmasının yanında garnitür olarak püre sunabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
tavuk dolması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» fırında bıber dolması
» etli patates dolması
» etli patates dolması
» zeytın yaglı lahana dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
www.sanilesyabedava.tr.gg :: Hertelden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: