(3-4 kişilik)
10-12 adet orta veya büyük boy kültür mantarı
Her bir mantar icin yarım ceviz büyüklüğünde kaşar peyniri (peynir büyüklüğünü mantarınızın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz)
tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı (ben zeytinyağını tercih ediyorum, isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz herbir mantar icin yarım cay kaşığı kadar)
karabiber
Yapılışı:
Mantarların kök kısımlarını temizleyin , mantarları yıkayın ve fırın tepsisi icine alın.Tuzlayın ve karabiber serpin, zeytinyağını mantarların üzerinden gezdirin. Elinizle tüm malzemenin mantarlara temas etmesi icin karıştırın.
Canak kısmı yukarı gelecek şekilde düzeltin ve 220 derecede fırında 15 dakika kadar pişirin. Mantarlar kararacak, kücülecek ,icinde su birikebilir. Bu esnada peynirlerinizi hazırlayın, fırından cıkardığınız mantarların icine peynirleri yerleştirin (tereyağı koyacaksanız bu aşamada ilave edin peynirlerle beraber tereyağı parcalarını da boşluğa yerleştirin) Tekrar fırında 180 derecede kaşarlar eriyene kadar 5-10 dakika daha tutun.
Benim fırınımın sadece üstten sıcaklık veren grill bölümü olduğu icin, peynirleri yerleştirdikten sonra grill kısmında kaşarlar hafif pembeleşinceye kadar ısıttım.
Afiyet olsun...