Malzemeleri:
• 1 kg kemiksiz kuzu eti
• 1 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 baş soğan
• 3 orta boy sivri biber
• 3 orta boy domates
• 1 yemek kaşığı salça
• 5 diş sarımsak
• 2 defne yaprağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı nane
• 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Güvecin altına kuşbaşı doğranmış kuzu eti, üzerine ince doğranmış soğan, domates, sivri biber, sarımsak yerleştirilir. Zeytinyağı eklenir. 1 çay bardağı salçalı su üzerinden gezdirilerek dökülür. Baharatlar eklenip kapak kapatılır. 1 bardak undan elde edilen hamur, güveç hava almayacak şekilde kapağa çepeçevre sıvanır. Kısık ateşte iki saat pişirilir. Güveç kapama sıcak servis yapılır, servis sırasında yanında pirinç pilavı önerilir.