Malzeme :
1 kg. koyun butu eti
Bir çorba kaşığı sâde yağ
Bir kuçuk baş havuç
Yarım kilo arpacık soğan
Bir kahve kaşığı kekik
2 – 3 âdet domates veya yarım kaşık ezmesi Tuz,
karabiber.
Yapılışı :
Etin kemikleri çıkarılarak kuşbaşı doğranır. Küçük bir güveç veya tencereye konur. İçine soyulmuş arpacık soğanı, kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates, havuç, kekik, tuz, biber ve yağ konur. Güvece konmuşsa iki kat yağlı kâğıt ile ağzı kapatılarak bağlanır. Tencereye konmuşsa kapağın kenarına hamur sıvanarak kapatılır. Üzerine ağırlık konduktan sonra hafif ateşte 1,5-2 saat kadar pişirilir. Sofraya alınacağı zaman servis tabağına boşaltılır. İsteğe göre gametür olarak patates veya bezelye ilâve edilir.